کد خبر : 2943
تاریخ انتشار : سه شنبه 4 تیر 1398 - 15:20

نارضایتی کشاورزان بیجاری از نحوه پرداخت بیمه محصولات کشاورزی+ عکس

نارضایتی کشاورزان بیجاری از نحوه پرداخت بیمه محصولات کشاورزی+ عکس

بیمه کشاورزی قرار بود سقفی باشد برابر بارش‎ ناملایمات بر قشر ضعیف روستایی و عشایری و مرحمی بر زخم زیان‎هایشان، اما این مرحم خود نمکی شده بر زخم‎های روزگار که نه تنها دردی دوا نمی‎کند، قوزی شده بالای قوزها. به گزارش خبرنگار بیجار بام ایران ، بیمه یکی از مهم‌ترین ابزارهایی است که می‌تواند کشاورزان

نارضایتی کشاورزان بیجاری از نحوه پرداخت بیمه محصولات کشاورزی+  عکس

بیمه کشاورزی قرار بود سقفی باشد برابر بارش‎ ناملایمات بر قشر ضعیف روستایی و عشایری و مرحمی بر زخم زیان‎هایشان، اما این مرحم خود نمکی شده بر زخم‎های روزگار که نه تنها دردی دوا نمی‎کند، قوزی شده بالای قوزها.

به گزارش خبرنگار بیجار بام ایران ، بیمه یکی از مهم‌ترین ابزارهایی است که می‌تواند کشاورزان را به تولید دلگرم و امیدوار کند، چرا که حوزه کشاورزی بخشی بسیار پرریسک است و در معرض حوادث طبیعی و تنش‌های محیطی زیادی قرار دارد به‌گونه‌ای که هر آن ممکن است آسیب‌های چشمگیری به تولیدات بخش وارد شود.

 

بنابراین باید ابزاری وجود داشته باشد که به کشاورزان اطمینان دهد، سختی کشت و تولید را به جان بخرند و اگر حادثه‌ای پیش بینی نشده و ناگوار رخ داد تولیدکننده زیان نکند و دلسرد نشود.

 

بیمه کشاورزی قرار بود سقفی باشد برابر بارش‎ ناملایمات بر قشر ضعیف روستایی و عشایری و مرحمی بر زخم زیان‎هایشان، اما این مرحم خود نمکی شده بر زخم‎های روزگار که نه تنها دردی دوا نمی‎کند، قوزی شده بالای قوزها.

 

با وجود آنکه بیمه باید به عنوان ابزاری اطمینان بخش پشتیبان کشاورزی باشد اما کشاورزان تمایلی به بیمه کردن محصولات خود ندارند و دلیل آن را بدعهدی مسئولان عنوان می‌کنند.

 

 

عدم پرداخت به موقع بیمه خسارت موجب دلسردی کشاورزان شده است

سید حسین رحیمی نماینده صنف کشاورزان شهرستان بیجار در گفتگو با خبرنگار بیجار بام ایران  با اظهار گلایه از عملکرد صندوق بیمه اظهار داشت: صندوق بیمه بیجار در سال زراعی ۹۵ و ۹۶ واقعا به کشاورزان خسارت دیده بی توجهی کرد و با توجه به ضرر و زیان ۷۰ تا ۹۰ درصدی وقوع خشکسالی صندوق بیمه ۲۰ الی  ۳۰ درصد خسارت را برآورد کرد و آنهم با تاخیر ۱۰ ماهه پرداخت کرد.

 

وی با بیان اینکه بدعهدی صندوق بیمه موجب دلسردی کشاورزان شده است ، افزود:  یکی دیگر از دلایل عدم رغبت کشاورزان به بیمه محصولات کشاورزی ناشی از ناهماهنگی بین کارشناسان شهرستان ، استان و مرکزکشوراست ، چون هرسال اگر به هر دلیل خسارتی اتفاق بیفتد اگر در شهرستان  ۷۰ درصد در نظر بگیرند تهران آن را ۳۰ درصد تعیین می‌کنند.

 

کشاورز برتر استان کردستان ادامه داد: یکی دیگر از عوامل دلسردی کشاورزان تعیین خسارت ناچیز است ، در حال حاضر برای هر هکتار نزدیک به  یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان  هزینه  می شود اما بیمه برای صد درصد خسارت نزدیک ۳۵۰ هزار تومان پرداخت می کند.

 

رحیمی با تاکید بر اینکه دیر پرداخت کردن خسارت ها یکی دیگر از عوامل دلسردی کشاورزان نسبت به بیمه محصولات کشاورزی است ، اظهار داشت: اعلام نکردن خسارت درسر زمین و زمان مناسب که کشاورز بتواند به موقع از خود دفاع کند از دیگر بدبینی های کشاورزان به صندوق بیمه است چون زمانی خسارت اعلام می‌شود که آثار و علائم از بین می رود وکشاورز دستش به جائی بند نیست.

 

 

بدعهدی مسوولان موجب دلسردی کشاورزان شده است

یکی دیگر از کشاورزان بیجار با اظهار گلایه از بدعهدی های صندوق بیمه ، بیان داشت: منبع امرار معاش بسیاری از بهره برداران کشاورزی در بیجار مزارع گندم  است که در سال های گذشته بر اثر بلاهای طبیعی محصول آنچنانی  برداشت نکردند و دچار تنگناهای مالی شدند.

 

وی گفت: افزایش تعرفه های بیمه و در مقابل آن پرداخت پول های ناچیز راهی برای امیدواری به صندوق بیمه نگذاشته است.

 

این کشاورز بیجاری ادامه داد: کشاورزان باید بیمه کشاورزی را به عنوان ضمانت تولید خود در نظر بگیرند، چرا که بیمه کشاورزی در زمینه های مختلف و در برابر حوادث غیر مترقبه می تواند منبع آرامشی برای کشاورزان و باغداران باشد، اما در حال حاضر با اینگونه رفتارها کشاورزان و باغداران روز به روز نسبت به بیمه محصولات خود بی رغبت تر می شوند.

 

 

به میزان خسارت های وارده بیمه پرداخت نشده است

رییس جهاد کشاورزی بیجار در گفتگو با خبرنگار بیجار بام ایران ، با بیان این مطلب که طی سال‌های گذشته استقبال از بیمه کشاورزی خوب بوده است، تصریح کرد: به‌علت واقعی‌سازی نشدن مبلغ پرداختی خسارت، عدم آگاهی برخی از کشاورزان از مزایای بیمه محصولات کشاورزی و تاخیر در پرداخت خسارات وارده استقبال از بیمه محصولات کشاورزی رو به کاهش است.

 

وی با اشاره به ضرورت فرهنگ‌سازی در زمینه تشویق کشاورزان به بیمه محصولات کشاورزی، خاطرنشان کرد: برگزاری کلاس‌های ترویجی در این حوزه می‌تواند تمایل کشاورزان به استفاده از خدمات بیمه را در پی داشته باشد.

 

قمری ادامه داد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی از ابتدای فعالیت به خوبی نتواست کار کند و پرداخت های نادرست موجب ایجاد توقع در بین کشاورزان شده و به طور کلی پرداخت پرداختی های غیر واقعی است.

 

به گفته رییس جهاد کشاورزی بیجار برای پرداخت بیمه عوامل مهمی مانند زمین زیر کشت ، مقدار برداشت و خسارت وارده باید در نظر گرفته شود.

 

پرداخت های معقولانه بر اساس سیاست جدید بیمه کمک بزرگی به کشاورزان می کند

 

اسماعیل الوندی مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی بیجار نیز در گفتگو با خبرنگار بیجار بام ایران با تشریح روند بیمه نمودن محصولات کشاورزی اظهار داشت: در حال حاضر بیمه محصولات کشاورزی به دو روش عمومی و پایه انجام می شود و در بیمه عمومی مبلغی که توسط کشاورز پرداخت می شود خیلی کم است و باید ۹۰ درصد به مزرعه خسارت وارد شود تا کشاورز بتواند تا یک سقفی که در آن بیمه نامه پرداخت شود.

 

وی افزود: در بیمه عمومی که شامل تگرگ، سرمازدگی ، سیل ، خشکسالی و دیگر عوامل طبیعی می شود مبلغ بیشتری از کشاورز دریافت می شود و به طور میانگین برای هر هکتار بیش از ۶۰ هزار تومان پرداخت کند و خسارت وارده خیلی راحت تر پرداخت می شود.

 

مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی بیجار گفت: کشاورزان ما از بیمه بعنوان سرمایه گذاری استفاده می کنند و انتظار دارند که در سال زراعی که محصول هم خوب بوده اگر ۵۰۰ هزار تومان بابت بیمه پرداخت کرده همان ۵۰۰ هزار را دریافت کند و این فرهنگ موجب بالا رفتن ریسک کشاورزی در منطقه شده و در سال های که برداشت محصول خوب بوده دوباره خسارت به کشاورز پرداخت شده است .

 

وی با تاکید بر اینکه طبق سیاست های قبلی خسارت به افراد خسارت دیده و ندیده به طور یکسان پرداخت می شد ، اظهار داشت: پرداخت معقولانه بر اساس سیاست های جدید بیمه کمکی بزرگ به خود کشاورزان است که خسارت ها طبق حقیقت پرداخت شود .

 

به گفته الوندی : ۶۲ هکتار از باغات شهرستان بیجار ، ۱۴ هزار هکتار از مزارع گندم ، ۷۳ هکتار گندم آبی ، ۷۶ هکتار جو ، ۳۷ هکتار جو آبی ، ۲۹ هکتار کلزا و ۴۰ هکتار از زمین های زیر کشت نخود نحت پوشش بیمه هستند.

منبع: http://bijarbameiran.com/news/3019/l

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.