وجود ۱۳ بقعه متبرکه بهترین فرصت برای رونق صنعت توریسم در بیجار+تصاویر
وجود ۱۳ بقعه متبرکه در دیار گروس بهترین فرصت برای جذب گردشگر و ارتقای صنعت توریسم و رونق اقتصادی و فرهنگی شهرستان بیجار است. به گزارش خبرنگار بیجار بام ایران ، گردشگری مذهبی در ایران به خاطر تعلقات دینی و معنوی مردم از پر رونقترین حوزههای گردشگری است و توجه به این بخش زمینه ساز
وجود ۱۳ بقعه متبرکه در دیار گروس بهترین فرصت برای جذب گردشگر و ارتقای صنعت توریسم و رونق اقتصادی و فرهنگی شهرستان بیجار است.
به گزارش خبرنگار بیجار بام ایران ، گردشگری مذهبی در ایران به خاطر تعلقات دینی و معنوی مردم از پر رونقترین حوزههای گردشگری است و توجه به این بخش زمینه ساز توسعه است.
امامزادگان و بقاع متبرکه به عنوان یادگاران امامان معصوم(ع)از دیرباز مامنی برای ارامش روح ، راز و نیاز با معبود ازلی و خضوع بوده و نقش بسزایی در تقویت مذهبی و فرهنگی یک منطقه دارند.
فرهنگ حضور در امامزادهها ریشه در اعتقادات عمیق دینی مردم دارد و ارادت مردم دیار گروس به اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) با حضور در بقاع متبرکه و امامزادگان و اهدایی نذورات تجلی یافته است.
بقاع متبرکه بیجار یکی از ظرفیت های مهم توسعه اقتصادی و فرهنگی شهرستان است که روزانه بیش از صدها نفر بازدید کننده دارد.
بنا به فرموده مقام معظم رهبری در خصوص تبدیل شدن بقاع متبرکه به قطب های فرهنگی، ضرورت توجه به این مهم باید در دستور کار مسئولان امر شهرستان واقع شود و از این ظرفیت برای توسعه گردشگری مذهبی، توسعه کارکردهای بقاع متبرکه و اتحاد و همدلی بهره گرفت.
در حال حاضر ۱۳ بقاع متبرکه در بیجار وجود دارد که هر ساله به مناسبت های مختلف پذیرایی مهمانان داخلی و خارج از شهرستان است.امامزاده محمد، عبدالله و اسماعیل در شهر پیرتاج، امامزاده سید مسیب در روستای میرک و امامزاده حمزه عرب از شاخص ترین امامزادگان شهرستان بیجار هستند که هر ساله شاهد برگزاری برنامه های مختلف مذهبی و فرهنگی در آنها هستیم.
امامزاده به فرزند یا نواده یکی از امامان دوازدهگانه آنان گفته میشود. تعداد بسیاری امامزاده در شهرها و روستاهای ایران و نیز به تعداد کمتری در عراق وجود دارد. امام زادگان در ایران توسط سازمانی به نام سازمان اوقاف و امور خیریه اداره میشوند.
رسول خدا (ص)که درود خداوند بر او و خاندان پاکش باد به حضرت (ع) فرمود: هرکس یکی از ذریه من را در هر جا زیارت کند من او را در روز قیامت زیارت می کنم.
از آن هنگام که ایرانیان دروازه دل های خود را به روی آیین اسلام ناب محمدی گشودند، هنرمندان این مرز و بوم بسیار کوشیدند تا متعالی ترین گونه هنر خود را در ساخت امامزاده هایی به کار گیرند که مامن روح و دل و جان خسته آدمی است و به همین دلیل امامزاده های کردستان خصوصاً بیجار همواره دارای جذابیت های منحصر به فردی بوده است.
وپژگی های منحصر به فرد امامزاده ها در کنار بهره برداری از این مکان دینی و مذهبی برای فعالیت های اجتماعی از جمله مزایای استان کردستان است و به همین دلیل بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی مسئولان کردستان یکی از مناطق برتر کشور در میزان داشتن امامزاده ها به شمار می رود.
امامزاده حمزه عرب نگین زیارتی استان کردستان
زیارتگاه حمزه عرب از مهمترین امکان زیارتی این شهرستان که با بازسازی و مرمت بعنوان قطب گردشگری استان کردستان شناخته شده است.
کوه حمزه عرب به دلیل نزدیکی به شهر و موقعیت مذهبی(امامزاده حمزه عرب)و جغرافیایی(مرتفع ترین کوه بیجار) و ایجاد کمپ و فضاهای رفاهی مامن شهروندان، ورزشکاران و گردشگران می باشد.
کوه حمزه عرب با ارتفاع حدود دو هزار و ۶۴۰ متر از سطح دریا، یکی از بهترین و جذاب ترین جاذبه های گردشگری در بیجار است که چشم اندازهای متنوع آن از هر طرف، چشم انسان را خیره می کند.
برروی این کوه بلند، سید جلیل القدری از سلسله سادات موسی بن جعفر(ع) در سال ۹۷۳ هجری شمسی و طبق مستندات به دست آمده، بنا بر وصیت خویش به خاک سپرده شده است که در بین اهالی منطقه گروس مشتاقان فراوانی داد.
کوه حمزه عرب و در راس آن بقعه تاریخی و چشم اندازهای زیبای طبیعی به گونه ای در دل مردم جای خود را بازکرده اند که حتی پیرمردان و پیرزنانی که راه رفتن برایشان دشوار است، به راحتی برای زیارت و ادای نذر رنج سفر را برخود تحمیل کرده و به زیارت و استفاده از زیبایی های خداددادی این کوه می روند.
این جاذبه گردشگری که چون نگینی بر بام ایران می درخشد با توجه به داشتن راه دسترسی آسان هر ساله پذیرای گردشگران فراوانی است.
امامزادگان پیرتاج مامنی برای عاشقان اهل بیت
آستان مقدس امامزادگان عبدالله، اسماعیل و محمد (علیهم السلام) در شهر پیرتاج از مکان های زیارتی شهرستان بیجار است که سالانه پذیرایی تعدادی زیادی از گردشگران داخل و خارج از شهرستان است و بیشترین نذورات در این امامزاده جمع آوری می شود.
از دیگر امامزاده ها در بیجار می توان به سلسله “سادات جلیل القدر امام زاده سید مسیب سید شکر” است که در روستای میرک واقع شده است.این بنا دارای ۱۵۰۰متر مساحت و از سال ۱۳۷۳ به کمک هیات امنا و اهالی روستای میرک کلنگ مرمت و بازسازی ابن امام زاده را بر زمین زدند والان پذیرای زواران می باشد.
این امام زاده دارای یک شبستان و یک سالن بزرگ با پوشش سقف کنبدی شکل که قبر همان بزرگوار در وسط آن قرار دارد و اتاق که برای استراحت زائران مورد استفاده قرار می گیرد و یک آشپزخانه براب پخت و پز و تعدادی سرویس بهداشتی برای رفاه زائران بنا شده است.در شجره نامه سلاه الطیاب این بزرگوار مشخص شده است که هشت پشت این سید جلیل القدر، به امام موسی بن جعفر(ع) می رسد.
این امام زاده روزانه پذیرای مسافران و زائرین زیادی از اکثر شهرها می باشد و دربین اهالی دیار گروس نیز مشتاقان زیادی دارد و در روزهای خاصی از سال مراسم تعزیعه خوانی و زیارت عاشورا برگزار می شود و اهالی روستا هر ساله با برداشت محصول خود و به واسطه شکرگزاری از خداوند نذورات خود را به این امام زاده اهدا می کنند وآنها حاجات خود را به واسطه آن سید بزرگوار از خداوند خواستار هستد.واغلب اهالی روستا سال تحویل را در کنار این امام زاده هستند و سال جدید خود را با زیارت امام زاده آغاز می کنند.
در این امام زاده قبر یکی دیگر از پسران این سید جلیل القدر به نام سید مجید سید شکر نیز مدفون می باشد.هرچند طی سالهای اخیر اقدامات خوبی برای مرمت و نوسازی این امام زاده صورت گرفته ولی همچنان به کمک های مردم برای بهتر شدن فضای معنوی احتیاج دارد.
این آرامگاه ها با پشتوانه معنوی خوب می تواند تاثیرات ذهنی ویژه ای را ایجاد نماید و این بقاع متبرکه از گنجینه های ارزشمند میراث تاریخی به شمار می روند و نظارت و ساماندهی بر این اماکن و حفظ سیمای تاریخی آنها در تبدیل این اماکن به قطب فرهنگی، مذهبی و گردشگردی نقش بسزایی دارد.
بقاع متبرکه بهترین فرصت برای ارتقای فرهنگی و اقتصادی شهرستان
حجت الاسلام عباس ایزدی در گفتگو با خبرنگار کردتودی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳ بقعه متبرکه در شهرستان بیجار وجود دارد ، افزود: بقاع متبرکه موجود در بیجار همانند نگینی در منطقه خودنمایی می کند و بعنوان هویت شهرستان بیجار شناخته شده است.
وی با بیان اینکه بقاع متبرکه را باید به عنوان یک فرصت فرهنگی ارزنده دانست ، افزود: بقاع متبرکه نقش مهمی در توسعه فرهنگی، اقتصادی، مذهبی و عمرانی در منطقه ایفا میکند.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه بیجار از توسعه بقاع متبرکه شهرستان بیجار و ارائه خدمات مناسب در بقاع متبرکه این شهرستان خبر داد و عنوان کرد: آبرسانی به کوه حمزه عرب، ایجاد کمپ های استراحت ، توسعه خدمات رفاهی در امامزادگان پیرتاج از مهمترین اقدامات برای جذب گردشگر و رونق اقتصادی شهرستان است.
حجت الاسلام ایزدی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم دستور به تکریم و تعظیم شعائر دینی داده است، اظهار کرد: باکمک بقاع متبرکه می توان تاثیر ویژه ای روی شعائر دینی مردم گذاشت.
به گفته این مسوول: هرساله شمار زیادی از مردم از بقاع متبرکه شهرستان بیجار بازدید می کنند به طوری که این بقاع علاوه بر جنبه مذهبی تاثیر شگرفی بر تعداد گردشگران در منطقه داشته است.
منبع: http://bijarbameiran.com/news/3035/%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF-13-%D8%A8%D9%82%D8%B9%D9%87-%D9%85%D8%AA%D8%A8%D8%B1%DA%A9%D9%87-%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%82-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D8%AA%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%B3%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%B1+%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1.html
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰