عید سعید قربان بر مسلمین جهان مبارکباد
وی با اشاره به اینکه، عفونتهای دستگاه تنفسی، بیماریهای منتقله از آب و مواد غذایی و بیماریهایی نظیر تب کریمه کنگو از مهمترین بیماری هایی است که احتمال ابتلا به آنها وجود دارد و اغلب این بیماری ها با اتخاذ راهکارهای بهداشتی قابل پیشگیری هستند، توصیه نمود: حاجیان عزیزی که دارای علایم تنفسی(سرفه،تب،…) هستند در زمان ورود به استان بهتر است تا بهبودی در منزل بمانند و از ملاقات با بقیه خودداری کنند.
مدیر پیشگیری و مقابله با بیماری های مرکز بهداشت استان کردستان ادامه داد: استفاده از ماسک، پرهیز از دست دادن و روبوسی و رعایت فاصله حداقل یک متری، به تعویق انداختن دیدار با اقوام به دلیل دوره نهفتگی بیماری ها، شستشوی منظم دست با آب و صابون، استفاده از دستمال کاغذی در زمان عطسه یا سرفه، ضد عفونی نمودن سطوح تماسی، پرهیز از استفاده مشترک از ظروف خوراکی و آشامیدنی، ضد عفونی نمودن سبزیجات و صیفی جات قبل از استفاده و پرهیز از مصرف مواد غذایی غیر بهداشتی از جمله اقداماتی است که منجر به پیشگیری از بیماری ها و حفظ سلامتی حاجیان و مردم عزیز می گردد.
وی با توجه به مراسم معنوی قربانی نمودن دام در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو اظهار داشت: این بیماری سالهاست در دنیا و نیز کشورمان شناسایی شده و هر سال به ویژه در فصول گرم مواردی از ابتلا در استان های مختلف گزارش شده اند.
دکتر یوسفی بیماری مذکور را ویروسی معرفی نمود و ابراز داشت: مخزن این بیماری کنه است که روی دام ها نیز موجب آلودگی می گردد.
ایشان به اهمیت رعایت نکات بهداشتی در ذبح قربانی در عید سعید قربان پرداخت و به منظور جلوگیری از ابتلا به این بیماری هم استانی های عزیز را به رعایت موارد ذیل موکدا توصیه نمود: خریداری نمودن دام ها برای قربانی در عید سعید قربان از جایگاههای عرضه دام بهداشتی تحت نظارت سازمان دامپزشکی، پرهیز از ذبح دام در منازل و معابر، ذبح دام در کشتارگاههای تحت نظارت سازمان دامپزشکی، پرهیز از خریداری گوشت از محلهای کشتار غیرمجاز دام، پرهیز از ذبح و مصرف دامی که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، استفاده از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب در افرادی که دام را ذبح میکنند، ضد عفونی کردن ابزارهایی که برای ذبح کردن استفاده می شود و نیز هدایت نمودن خونابهها به شیوه بهداشتی، استفاده از دستکش هنگام قطعه قطعه نمودن گوشت دام های ذبح شده و نگهداری آن به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال قبل از مصرف، نگهداری جگر و احشای دام به مدت ۴۸ ساعت قبل از مصرف در یخچال و پرهیز از مصرف جگر تازه و گوشت تازه به صورت خام یا نیم پز و گندزدایی کردن محل نگهداری دام از جمله این توصیه های بهداشتی است.
وی خاطرنشان ساخت: هم استانی های گرانقدر در صورت داشتن علایمی از قبیل تب، سردرد، لرز،درد عضلانی و یا خونریزی پس از تماس با دام یا گوشت تازه، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایند.
برچسب ها :روستای سید حسین بیجار ، عید قربان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰