کد خبر : 4558
تاریخ انتشار : پنجشنبه 8 تیر 1402 - 4:21

عید سعید قربان بر مسلمین جهان مبارکباد

عید سعید قربان بر مسلمین جهان مبارکباد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر جهانبخش یوسفی ضمن تبریک عید سعید قربان، ابراز نمود: سفر پرخیر و برکت حج بزرگ‌ترین اجتماع مسلمانان بوده و جمعیت زیادی از نقاط مختلف جهان در این گردهمایی معنوی شرکت می نمایند و به همین دلیل، شرایط برای سرایت پاره ای از بیماری ها به حجاج عزیز فراهم است لذا رعایت اصول پیشگیری که ذیلا اشاره می شود مانع از ابتلای اطرافیان ، استقبال کنندگان و در نهایت ممانعت از ایجاد همه گیری در جامعه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه، عفونت‌های دستگاه تنفسی، بیماری‌های منتقله از آب و مواد غذایی و بیماری‌هایی نظیر تب کریمه کنگو از مهمترین بیماری هایی است که احتمال ابتلا به آنها وجود دارد و اغلب این بیماری ها با اتخاذ راهکارهای بهداشتی قابل پیشگیری هستند، توصیه نمود: حاجیان عزیزی که دارای علایم تنفسی(سرفه،تب،…) هستند در زمان ورود به استان بهتر است تا بهبودی در منزل بمانند و از ملاقات با بقیه خودداری کنند.

 مدیر پیشگیری و مقابله با بیماری های مرکز بهداشت استان کردستان ادامه داد: استفاده از ماسک، پرهیز از دست دادن و روبوسی و رعایت فاصله حداقل یک متری، به تعویق انداختن دیدار با اقوام به دلیل دوره نهفتگی بیماری ها، شستشوی منظم دست با آب و صابون، استفاده از دستمال کاغذی در زمان عطسه یا سرفه، ضد عفونی نمودن سطوح تماسی، پرهیز از استفاده مشترک از ظروف خوراکی و آشامیدنی، ضد عفونی نمودن سبزیجات و صیفی جات قبل از استفاده و پرهیز از مصرف مواد غذایی غیر بهداشتی از جمله اقداماتی است که منجر به پیشگیری از بیماری ها و حفظ سلامتی حاجیان و مردم عزیز می گردد.

وی با توجه به مراسم معنوی قربانی نمودن دام در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو اظهار داشت: این بیماری سالهاست در دنیا و نیز کشورمان شناسایی شده و هر سال به ویژه در فصول گرم مواردی از ابتلا در استان های مختلف گزارش شده اند.

دکتر یوسفی بیماری مذکور را ویروسی معرفی نمود و ابراز داشت: مخزن این بیماری کنه است که روی دام ها نیز موجب آلودگی می گردد.

ایشان به اهمیت رعایت نکات بهداشتی در ذبح قربانی در عید سعید قربان پرداخت و به منظور جلوگیری از ابتلا به این بیماری هم استانی های عزیز  را به رعایت موارد ذیل موکدا توصیه نمود: خریداری نمودن  دام ها برای قربانی در عید سعید قربان از جایگاه‌های عرضه دام بهداشتی تحت نظارت سازمان دامپزشکی، پرهیز از ذبح دام در منازل و معابر، ذبح دام در کشتارگاه‌های تحت نظارت سازمان دامپزشکی، پرهیز از خریداری گوشت از محل‌های کشتار غیرمجاز دام، پرهیز از ذبح و مصرف دامی که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، استفاده از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب در افرادی که دام را ذبح می‌کنند، ضد عفونی کردن ابزارهایی که برای ذبح کردن استفاده می شود و نیز هدایت نمودن خونابه‌ها به شیوه بهداشتی، استفاده از دستکش هنگام قطعه قطعه نمودن گوشت دام های ذبح شده و نگهداری آن به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال قبل از مصرف، نگهداری جگر و احشای دام به مدت ۴۸ ساعت قبل از مصرف در یخچال و پرهیز از مصرف جگر تازه و گوشت تازه به صورت خام یا نیم پز و گندزدایی کردن محل نگهداری دام از جمله این توصیه های بهداشتی است.

وی  خاطرنشان ساخت: هم استانی های گرانقدر در صورت داشتن علایمی از قبیل تب، سردرد، لرز،درد عضلانی و یا خونریزی پس از تماس با دام یا گوشت تازه، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.