اجرای طرح هادی و آسفالت محله های روستای سیدحسین شهرستان بیجار استان کردستان
به همت مسئولین محترم و خدوم شهرستان بیجار و استان کردستان به ویژه نماینده ولایتمدار، جهادی و پرتلاش شهرستان بیجار جناب آقای مهندس زندیان و پیگیری مجدانه و شبانه روزی اهالی محترم روستای سیدحسین شاهد اجرای طرح هادی و آسفالت محله های روستای سیدحسین شهرستان بیجار در استان کردستان هستیم. جا دارد از یکایک عزیزانی
به همت مسئولین محترم و خدوم شهرستان بیجار و استان کردستان به ویژه نماینده ولایتمدار، جهادی و پرتلاش شهرستان بیجار جناب آقای مهندس زندیان و پیگیری مجدانه و شبانه روزی اهالی محترم روستای سیدحسین شاهد اجرای طرح هادی و آسفالت محله های روستای سیدحسین شهرستان بیجار در استان کردستان هستیم.
جا دارد از یکایک عزیزانی که بدون چشمداشت و انتظاری در انجام این امر مهم تلاش کردند، پیگیری نمودند سپاسگزاری نمائیم.
ثبت شده در سایت روستاي سيد حسين بيجار طی شماره 4955 توسط حسن صفياري و در روز جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ ساعت 21:27:03
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان: ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه در کردستان بهرهبرداری شد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: طی ۲ سال گذشته ۴۰۰ هزار میلیارد ریال پروژه در استان بهرهبراری شد که از جمله آنها می توان به راهآهن سنندج- تهران و فرودگاه سقز اشاره کرد. به گزارش ایرنا، اکبر محمدی پیش از خطبههای نماز جمعه سنندج اظهار کرد: ۲۷ پروژه ملی در استان در
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: طی ۲ سال گذشته ۴۰۰ هزار میلیارد ریال پروژه در استان بهرهبراری شد که از جمله آنها می توان به راهآهن سنندج- تهران و فرودگاه سقز اشاره کرد.
به گزارش ایرنا، اکبر محمدی پیش از خطبههای نماز جمعه سنندج اظهار کرد: ۲۷ پروژه ملی در استان در دست اجراست که تلاش میکنیم با جذب اعتبارات جهشی در کمترین زمان به بهرهبرداری برسانیم.
وی با بیان اینکه امسال کردستان در بحث جهش اعتبارات هزینهای استان سوم کشور بود، افزود: در حوزه تامین آب شرب روستاها نیز طرح جهاد آبرسانی به ۱۶۹ روستا در دست اجراست که طی یکی ۲ سال آینده به اتمام خواهد رسید.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان تاکید کرد: آب شرب پایدار شهرهای بزرگ استان تامین شده و طرح انتقال آب به شهرهای دهگلان و قروه نیز در دست اجراست و در زمان کمی بهرهبرداری خواهد شد.
تلاش برای رفع مشکلات نیروهای شرکتی و در دست اجرا بودن انتقال آب به بیجار و یاسوکند، از دیگر مطالبی بود که محمدی به آن اشاره کرد.
مجلس چهاردهم نگاه ویژهای به مقوله مهارتآموزی دارد
نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس چهاردهم نگاه ویژهای به مقوله مهارتآموزی دارد و در همین راستا، تالاش می شود زمینه توسعه و گسترش آموزشهای مهارتی در استان را با تزریق بودجههای جهشی فراهم کنیم. علیرضا زندیان در دیدار با مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان با اشاره به نامگذاری سالجاری
نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس چهاردهم نگاه ویژهای به مقوله مهارتآموزی دارد و در همین راستا، تالاش می شود زمینه توسعه و گسترش آموزشهای مهارتی در استان را با تزریق بودجههای جهشی فراهم کنیم.
علیرضا زندیان در دیدار با مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان با اشاره به نامگذاری سالجاری توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم، اظهار کرد: تحقق منویات معظم له در سالجاری در گرو توجه و توسعه آموزشهای مهارتی بویژه در بین جوانان است.
زندیان بیان داشت: اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان با دارا بودن امکانات و تجهیزات مناسب و بهرهگیری از مربیان مجرب و توانمند توانسته است اقدامات خوبی را در سطح استان کردستان و بویژه شهرستان بیجار انجام دهد که نمونه آن برگزاری دورههای آموزشی اپراتور حفاری معدن در شهرستان بیجار بود که توانست جوانان ماهر و مجربی را برای کار در این حوزه تربیت و روانه بازار کار کند.
وی از حمایت نمایندگان استان کردستان در مجلس شورای اسلامی از برنامههای توسعهای آموزشهای مهارتی خبر داد و افزود: مجلس چهاردهم نگاه ویژهای به مقوله مهارتآموزی دارد و میکوشد در همین راستا زمینه توسعه و گسترش آموزشهای مهارتی در استان کردستان را با تزریق بودجههای جهشی فراهم کند.
هدفمندسازی آموزشهای مهارتی با نگاه تخصصی در کردستان
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان هم در این دیدار اظهار کرد: برنامهریزیهای مناسبی در راستای توسعه آموزشهای مهارتی با نگاه به نیاز بازار کار و پتانسیلها، ظرفیتها و مزیتهای منطقهای تدوین شده است.
سید علی علوی گفت: تدوین این برنامهها با هدف حرکت در راستای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در جهت تحقق شعار سال است که قطعا زمینهساز افزایش تولیدات استان از طریق کمک به بهرهوری تولید با تربیت نیروی متخصص و کارآمد و ماهر مورد نیاز حوزه صنعت استان خواهد بود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان توجه به آموزشهای اثربخش و کارآمد با نگاه به نیاز بازار کار را از جمله اهداف پیشروی این اداره کل در سالجاری عنوان کرد و گفت: نگاه توسعهای و تخصصی در جهت هدفمندسازی آموزشهای مهارتی در سطح استان شکل گرفته است.
وی افزود: فرصتهای شغلی نیاز مهارت را به ما دادهاند در گذشته آموزشهای فنی و حرفهای عرضه محور بود اکنون دنبال ارائه آموزشهای تقاضامحور هستیم و در همین راستا سامانه تقاضاسنجی راهاندازی شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان با بیان اینکه آموزشهای فنیوحرفهای باید براساس ظرفیت هر شهرستان ارائه شود، اضافه کرد: همراهی نمایندگان مجلس و همچنین مسئولان و مدیران با برنامههای مجموعه فنی و حرفهای نقش بسزایی در تحول هرچه بیشتر این حوزه خواهد داشت.
منبع:
ثبت شده در سایت روستاي سيد حسين بيجار طی شماره 4951 توسط حسن صفياري و در روز جمعه ۲۷ مهر ۱۴۰۳ ساعت 20:25:59
فرماندار بیجار: مشکل آبرسانی روستای سید حسین برطرف خواهد شد
فرماندار بیجار گفت: با پیگیری صورت گرفته مشکل آبرسانی به روستای سید حسین برطرف خواهد شد. به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین محبیان در جمع مردم روستای سید حسین اظهار کرد: با پیگیریهای صورت گرفته طرح هادی در روستای سید حسین از توابع بیجار انجام خواهد شد. وی افزود: به همت شورای روستا و مسؤولان مشکل
فرماندار بیجار گفت: با پیگیری صورت گرفته مشکل آبرسانی به روستای سید حسین برطرف خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین محبیان در جمع مردم روستای سید حسین اظهار کرد: با پیگیریهای صورت گرفته طرح هادی در روستای سید حسین از توابع بیجار انجام خواهد شد.
وی افزود: به همت شورای روستا و مسؤولان مشکل اسناد مالکیتی برطرف خواهد شد و در یکی و دو ماه آینده مشکل مسکن حل میشود.
فرماندار بیجار به اهمیت رفع مشکل آبرسانی به روستاها اشاره کرد و ادامه داد: امسال مجتمع آبرسانی در شهر توپ آغاج و چند پروژه آبرسانی به بهرهبرداری خواهد رسید.
محبیان خاطر نشان کرد: به لطف خداوند امسال آخرین سالی خواهد بود که مردم روستای سید حسین و سایر روستاهای اطراف مشکل آب خواهند داشت و برای همیشه مشکل آبرسانی برطرف خواهد شد.
نماینده محترم ولی فقیه در استان کردستان: رسیدگی به والدین بزرگترین پاداش الهی را دارد
نماینده محترم ولی فقیه در استان کردستان گفت: رسیدگی و خدمت به والدین بزرگترین اجر و پاداش الهی را دارد و فردی که به والدین خدمت میکند خوشبخت است. حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی در جمع عزاداران اربعین حسینی در مسجد حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام روستای سید حسین از توابع شهرستان بیجار اظهار کرد: انسانها همواره برای
نماینده محترم ولی فقیه در استان کردستان گفت: رسیدگی و خدمت به والدین بزرگترین اجر و پاداش الهی را دارد و فردی که به والدین خدمت میکند خوشبخت است.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی در جمع عزاداران اربعین حسینی در مسجد حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام روستای سید حسین از توابع شهرستان بیجار اظهار کرد: انسانها همواره برای حاجات و درخواستهای خود به ائمه اطهار متوسل میشوند.
وی افزود: در روایات آمده است که انسان در بیان حاجات خود باید دقت کند و درخواستهای نامعقول نداشته باشد.
وی ادامه داد: رو انداختن به انسان کریم انسان را کوچک نمیکند و امام حسن مجتبی علیه السلام و حضرت معصومه سلام الله علیها کریم و کریمه اهل بیت هستند و توسل به اهل بیت علیهم السلام برای دریافت خواسته و حاجت از خداوند امری معقول است.
حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی با بیان اینکه خانواده باید برای تقویت ابعاد معنوی و سبک زندگی اسلامی بکوشد، عنوان کرد: بنیان خانواده اهمیت زیادی دارد و برای رفع مشکلات خانواده باید تلاش کرد.
نماینده محترم ولی فقیه در کردستان ادامه داد: رسیدگی و خدمت به والدین بزرگترین پاداش و اجر را در نزد خداوند متعال دارد و انسانی که به والدین خود خدمت میکند بسیار خوشبخت است.
وی اعلام کرد: دینداری بعضاً در مستحبات است و همین احترام به والدین بزرگترین مستحبات است.
حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی عنوان کرد: انسان دیندار و جوانمرد جزو افرادی هستند که میتوان از آنها در خواست کرد و یاری جست.
وی اعلام کرد: جوانمرد کسی است که بر مبنای توان خویش روی کسی را زمین نمیاندازد و در روایات از افراد جوانمرد بسیار یاد شده است.
نماینده معزز ولی فقیه در استان کردستان به دیگر ویژگیهای افراد جوانمرد اشاره و بیان کرد: جوانمرد کسی است که با زبان خود دیگران را نمیرنجاند و با خانواده و فرزندان خود به نیکی رفتار میکند.
ثبت شده در سایت روستاي سيد حسين بيجار طی شماره 4929 توسط حسن صفياري و در روز یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ ساعت 08:55:01
اجتماع عظیم عزاداران اربعین حسینی در روستای سیدحسین شهرستان بیجار برگزار شد
الحمدالله رب العالمین با عنایت خاصه حضرت ولی عصر ارواحنا له الفدا و با تلاش و زحمات اهالی متدین و ولایتمدار روستای سیدحسین شهرستان بیجار استان کردستان مراسم معظمی در سوگ سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام در روز پنجشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ برگزار گردید. در این مراسم حضور ارزشمند عزادران
الحمدالله رب العالمین با عنایت خاصه حضرت ولی عصر ارواحنا له الفدا و با تلاش و زحمات اهالی متدین و ولایتمدار روستای سیدحسین شهرستان بیجار استان کردستان مراسم معظمی در سوگ سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام در روز پنجشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ برگزار گردید.
در این مراسم حضور ارزشمند عزادران حسینی از اقصی نقاط کشور علوی ایران اسلامی ازجمله: نماینده محترم ولی فقیه در استان کردستان، نماینده محترم مجلس شورای اسلامی، فرماندار محترم بیجار، ائمه محترم جمعه و جماعات، هیئات مذهبی، مسئولین خدوم شهرستان و استان، شعرای آئینی و حماسی، مادحین و ذاکرین اهل بیت علیهم السلام، خانواده های محترم شهدا، جانبازان، آزادگان، ایثارگران زینت بخش مراسم بود.
سخنران و میهمان ویژه مراسم نماینده محترم ولی فقیه در استان کردستان حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا پورذهبی بودند. که جا دارد از بزرگواری حضرت ایشان تقدیر و تشکر کرد. همچنین در این مراسم شاعر آئینی و حماسی حضرت استاد ابوالفضل فرهنگی از مفاخر منطقه و مداح و ذاکر اهل بیت علیهم السلام جناب آقای کربلایی حاج اتابک عبدالهی حضور داشتند و حاضرین را مستفیض فرمودند.
حاج آقا پور ذهبی دقایقی قبل از اذان مغرب به همراه حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا خورشیدی امام جمعه محترم شهرستان بیجار، جناب آقای مهندس محبیان فرماندار محترم بیجار و هیات های همراه بزرگواران در مسجد حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام روستای سیدحسین حضور پیدا کردند و با تک تک نمازگزاران، عزاداران حسینی، خادمان اهل بیت علیهم السلام، پیرغلامان، پیشکسوتان، جوانان، نوجوان و نونهالان حاضر در مسجد مصافحه نمودند و همه عزیزان را مورد تفقد قرار دادند.
همچنین حاج آقا پورذهبی بزرگواری کردند تا پایان مراسم در مسجد حضور داشتند که تقریبا نزدیک به ۴ ساعت مراسم به طول انجامید.
آروزی صحت و سلامتی و طول عمر با عزت برای همه خادمان با اخلاص به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در راس مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) را مسالت داریم.
همچنین جناب آقای مهندس زندیان نماینده محترم شهرستان بیجار در مجلس شورای اسلامی، در مراسم حضور داشتند جا دارد از تلاش های ارزشمند ایشان در خدمت به منطقه مخصوصا روستای سیدحسین تقدیر و تشکر کرد. جناب آقای مهندس زندیان ساعتها بعد از اتمام مراسم با اکثر حضار صحبت نمودند و با حوصله و دقت حرفهای موکلین خود را شنیدند و راهنمایی لازم را نمودند و گزارش اجمالی از فعالیت های خودشان به حاضرین ارائه کردند.
متعاقبا گزارش تصویری و سخنرانی نماینده محترم ولی فقیه در استان کردستان حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا پورذهبی بودند و شعرسرایی شاعر آئینی و حماسی حضرت استاد ابوالفضل فرهنگی و مداحی ذاکر اهل بیت علیهم السلام جناب آقای کربلایی حاج اتابک عبدالهی بارگذاری خواهد شد.
با احترام
حسن صفیاری
ثبت شده در سایت روستاي سيد حسين بيجار طی شماره 4907 توسط حسن صفياري و در روز شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ ساعت 11:30:23
اجتماع بزرگ عزاداران اربعین حسینی در روستای سیدحسین شهرستان بیجار در استان کردستان
خدا را شاکر و سپاسگزاریم که عنایت فرموده مردم متدین، ولایتمدار و خادمین اهل بیت علیهم السلام روستای باصفای سیدحسین شهرستان بیجار در استان قهرمان پرور و مجاهدان خاموش کردستان در دو دهه گذشته در ایام اربعین حسینی اقدام به برگزاری مراسم سوگواری و مرثیه سرایی بمناسبت اربعین می نمایند. الحمدلله امسال نیز به همت
خدا را شاکر و سپاسگزاریم که عنایت فرموده مردم متدین، ولایتمدار و خادمین اهل بیت علیهم السلام روستای باصفای سیدحسین شهرستان بیجار در استان قهرمان پرور و مجاهدان خاموش کردستان در دو دهه گذشته در ایام اربعین حسینی اقدام به برگزاری مراسم سوگواری و مرثیه سرایی بمناسبت اربعین می نمایند.
الحمدلله امسال نیز به همت مردم زحمت کش و خدوم و عاشقان اهل بیت علیهم السلام بنا دارند روز پنجشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ بعد از نماز مغرب و عشاء این مراسم با عظمت را برگزار نمایند.
سخنران این جلسه استاد ارجمند خطیب توانا حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای حاج عبدالرضا پورذهبی نماینده معزز ولی فقیه در استان کردستان می باشند.
همچنین افتخار حضور شاعران آئینی و حماسی کشور عزیزمان، افتخارات منطقه همچون استاد بزرگوار جناب آقای حاج ابوالفضل فرهنگی را خواهیم داشت. و ضمنا در این مراسم از مداحی و مرثیه سرایی مادحان و ذاکران اهل بیت علیهم السلام به ویژه برادر بزرگوارمان جناب آقای کربلایی اتابک عبدالهی مداح و ذاکر با اخلاص اهل بیت علیهم السلام بهرهمند خواهیم شد.
طبق روال در این مراسم به قید قرعه هشت نفر از بین شرکت کنندگان به نیت ثامن الحجج حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام برای سفر معنوی مشهد مقدس اعزام می نمایند.
اهالی محترم روستای سیدحسین با گسترده نمودن سفره احسان (شام) از مدعوین پذیرایی می نمایند.
ان شاءالله ماجور باشند.
با احترام
حسن صفیاری
ثبت شده در سایت روستاي سيد حسين بيجار طی شماره 4903 توسط حسن صفياري و در روز دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ ساعت 15:40:20
نماینده مردم بیجار گروس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم گفت:بدیهی است اگر برنامه ریزی دقیق وکارشناسی برای بازار سرمایه انجام شود می توان اعتماد از دست رفته را به بورس بازگرداند و با استفاده از این ظرفیت، بخشی از تامین مالی تولید را انجام داد و نباید فراموش کرد مشکلات بورس با قیمت گذاری دستوری رفع نمی شود.؛
علیرضا زندیان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره مسائل بازار سرمایه گفت:متاسفانه علی رغم استقبال گسترده ای که از بازار سرمایه در سالهای گذشته صورت گرفت و میلیونها نفر حتی با سرمایه های خرد وارد بازار سرمایه شدند و کد سهامداری گرفتند اما متاسفانه عملکرد نامناسب و غیرکارشناسی در این زمینه، باعث زیان بسیاری از مردم کشور شد و اعتماد مردم به بورس از دست رفت.
نماینده مردم بیجار گروس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم توجه به موضوع حقوق صاحبان سهام گفت: به هرصورت بازار سرمایه بازار شفافی است و باید برای هدایت نقدینگی ها سرگردان به این بازار تدابیری اتخاذ شود چراکه تقویت بورس، مانع از دلالی کاذب در بازارهای خودرو، مسکن، ارز و طلا می شود.
زندیان با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم گفت:بدیهی است اگر برنامه ریزی دقیق وکارشناسی انجام شود می توان اعتماد از دست رفته را به بازار سرمایه بازگرداند و با استفاده از این ظرفیت، بخشی از تامین مالی تولید را انجام داد حتی با استفاده از ظرفیت صندوق های سرمایه گذاری سرمایه های خرد مردم را نیز به بازار سرمایه و نهایتا بخش تولید هدایت کرد.
وی تصریح کرد: حمایت دولت از تولید و فراهم آوردن شرایط برای کاهش نرخ هزینه ها و بهای تمام شده شرکتهای تولیدی بورسی، نقش مهمی در افزایش سود شرکت ها دارد.
زندیان با بیان اینکه اطلاع رسانی و آموزش در تقویت فرهنگ سهامداری نقش دارد، گفت: بازار بورس بازار حساسی است حتی باید به روش اطلاع رسانی برای فعالان بازار درباره تصمیمات اقتصادی نیز توجه شود و عدالت رعایت شود.
وی تصریح کرد: اگر مسائلی مانند موانع صادرات محصولات و ناترازی های بخش انرژی حل شوند و زمینه جهش فراهم شود و اصطلاحا حال اقتصادی کشور بهبود یابد طبیعتا بازار سرمایه رونق می گیرد و اعتماد مردم به بورس باز می گردد.
این نماینده مردم در مجلس با تاکید بر اینکه مشکلات بورس با قیمت گذاری دستوری و ادبیات دستوری رفع نمی شود، افزود: امیدوارم تیم اقتصادی دولت جدید مشکلات معیشتی، مسائل تولیدکنندگان و بازار بورس را مورد توجه کارشناسی و اصولی قرار دهد و راهکار عملیاتی ارائه کند و در این زمینه نمایندگان مردم نیز آماده همکاری هستند تا اقتصاد کشور رونق یابد بطور مثال در اصلاح بودجه نقش مجلس بسیار مهم است.
بیانات مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) در دیدار مدیران و جمعی از اساتید مدرسه عالی شهید مطهری
بسم الله الرّحمن الرّحیم(۱) و الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاه و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین. یاد کنیم از مرحوم آقای امامی(۲) (رضوان الله تعالی علیه)؛ ایشان جدّاً به این مدرسه و این تشکیلات دلبسته و علاقهمند بودند؛ این را ما از اظهارات ایشان، از مراجعات ایشان کاملاً حس میکردیم. و واقعاً آن
و الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاه و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین.
یاد کنیم از مرحوم آقای امامی(۲) (رضوان الله تعالی علیه)؛ ایشان جدّاً به این مدرسه و این تشکیلات دلبسته و علاقهمند بودند؛ این را ما از اظهارات ایشان، از مراجعات ایشان کاملاً حس میکردیم. و واقعاً آن مقدار تلاشی هم که ایشان میتوانستند بکنند کردند. ایشان خیلی تلاش میکرد برای اینکه این مدرسه به اهداف خودش برسد.
خب شما میدانید، مدرسهی شهید مطهّری، یک سابقهی طولانیای دارد. قبل از انقلاب اساتید بزرگی در این مدرسه بودند که ما میشناختیم بعضیهایشان را. خب مرحوم آقای راشد اینجا بود، مرحوم آقای آمیرزا ابوالفضل نجمآبادی جزو ملّاهای خوب تهران بود؛ ما از نزدیک ایشان را میشناختیم؛ مرحوم شیخالاسلام کاشمری و بعضی دیگر از این قبیل در این مدرسه تدریس میکردند، منتها خروجی نداشت؛ با اینهمه اساتید خوب، آن روز هیچ خروجی قابل توجّهی این مدرسه نداشت. طلبههایی که در آن مدرسه بودند ــ حالا در بین ما طلبهها که آن زمان به تهران رفت و آمد داشتیم، چیزهایی میشنفتیم ــ معروف بودند به طلبههایی که درس نمیخوانند؛ یعنی طلبهی درسنخوان! طلبه بود در این مدرسه امّا [با وجود] آن اساتیدِ به آن خوبی، محصول قابل توجّهی نداشت. حالا افرادی شاید گوشهکنار بودند امّا خروجیِ مورد انتظاری آن مدرسه نداشت؛ برخلاف دورهی انقلاب. خب در این دورهی انقلاب بسیاری از علمای متبحّر و حقیقتاً ملّا مشغول کارهای غیر حوزهای شدند؛ طبیعت کار این را اقتضا میکرد؛ لذا در مراکز تدریسیِ متعدّدی، از جمله در مدرسهی شهید مطهّری ما عالِمِ مدرّس کم میآوردیم ــ البتّه بزرگانی، علمائی بودند؛ ما میشناسیم بعضی از آقایان را؛ بعضی بحمدالله در قید حیاتند، بعضی هم از دنیا رفتهاند که ما میشناختیم؛ از نزدیک من بعضی از آقایان را میشناختم؛ ملّا بودند، خوب بودند ــ لکن خروجیِ مدرسه، خروجیِ خوبی بوده؛ یعنی طلبههای فاضل، طلبههای خوب در این مدرسه تحصیل کردهاند. خب این خیلی باارزش است؛ این بر اثر زحماتی بود که مسئولین این مدرسه از اوّل کشیدند و مرحوم آقای امامی که خب دیگر از اوّل در رأس کار بودند.
اینکه شما گفتید مدرسه احتیاج به تحوّل دارد، این کاملاً حرف درستی است؛ یعنی برنامهها نوبهنو باید بر حسب نیازهای زمان تجدید بشود؛ این طبیعی است. [وقتی از] بهاصطلاح تحوّل اسم میآوریم معنایش این نیست که اصول و مبانی عوض بشود. اتّفاقاً اصول و مبانی نباید دست بخورد، چون مبانی، مبانی درستی است. آنچه بایستی دستکاری بشود، برنامهها است؛ باید دید چه درسی بیشتر مورد نیاز است، چه درسی بیشتر در جامعه مورد استقبال قرار میگیرد، با توجّه به ابزارهایی که امروز به وجود آمده که در بیست سال پیش و چهل سال پیش این ابزارها نبود، چه جور تدریسی امروز لازم است که انجام بگیرد؛ یعنی این چیزها مهم است. [آن وقت] بر اساس این برنامهریزی جدید، شما استاد انتخاب میکنید، طبقهبندیِ شاگردان را تنظیم میکنید، برنامهها را تنظیم میکنید و خروجیهای خوبی خواهید داشت؛ این باید مورد توجّه باشد.
یک مسئلهی مهم، مسئلهی تهذیب و تدیّن و دینداری است. این مدرسه باید مظهر دینداری باشد به معنای واقعی کلمه؛ یعنی در واقع نشان بدهد که یک محیط حوزوی ـ دانشگاهی، یک محیطی که ترکیبی از آرایش حوزوی و آرایش دانشگاهی است، میتواند افرادی را ارائه بکند که علاوه بر علم، دارای تقوا، دارای تزکیهی نفْس باشند؛ این نشان داده بشود؛ این در تهران به نظر من خیلی خوب است.
اگر چنانچه انشاءالله توفیقات الهی شامل حال شما در این حرکتی که حالا شروع کردید و میخواهید شروع کنید، بشود، میتوان مدرسهی شهید مطهّری را مظهر و نمونهی حوزهی تهران قرار داد. چون الان اگر چنانچه کسی از بیرون آمد و خواست بداند حوزهی علمیّه در تهران چه جوری است، ما مرکزی برای ارائه نداریم. مدرسهی شهید مطهّری میتواند همان مرکز باشد؛ مشروط بر اینکه ارکان کار، ارکان سازمانی و تعلیمی، تدریسی در آن ملاحظه بشود.
به هر حال شما بحمدالله نیروی جوان هستید، آمادگی جوانی و نشاط جوانی دارید و میتوانید یک حرکت جدیدی را به این مجموعه بدهید. حوزههای علمیّهی ما واقعاً احتیاج دارند به حرکتهای جدید. کارهای نکرده زیاد است. حالا که انسان میبیند مثلاً فرض کنید در قم ــ از باب مثال ــ یک رشتههایی تدریس میشود، بحث میشود، مورد مطالعه و تحقیق طلبگی قرار میگیرد که قبلاًاصلاً ما به فکرش نبودیم، میفهمیم که ما چقدر جای خالی داریم، چقدر کار نکرده داریم؛ اینها را شما در اینجا انشاءالله دنبال کنید.
یک نکتهی دیگر هم غیر از این مسئلهی تزکیه و برنامهریزی منظم، مسئلهی انضباط است. گسترش دستگاهها خیلی خوب است، اگر انسان بتواند درست اداره کند. خطری که وجود دارد، این است که رشتهی انضباط از دست برود. شما مدارس متعدّدی دارید در شهرهای مختلف کشور ــ چه مدرسهی طلبگی، چه مدرسهی غیر طلبگی، دبیرستان و مانند اینها ــ خب اینها انضباط لازم دارد، یعنی مدیریّت به معنای واقعی کلمه لازم دارد، اِشراف باید داشته باشید. سپردن کار به یک نفر و رها کردن کار در دست افراد [درست نیست]؛ مدیریّت عالی بایستی اِشراف همهجانبه داشته باشد. البتّه از همکاری همهی کسانی که میتوانند همکاری کنند باید استفاده کرد، شکّی نیست، بخصوص نیروهای جوان، ولیکن آن مدیریّت عالی باید اشراف و نگاه جامع داشته باشد. انضباط را حفظ کنید؛ مراقب باشید از دستتان در نرود. اگر دیدید اداره کردن یک جایی سخت است، تعطیل کنید؛ هیچ نگران نباشید از اینکه فلان واحد را در فلان شهر تعطیل میکنید، وقتی که انسان نتواند درست آن را اداره کند. انشاءالله خداوند متعال شما را موفّق بدارد.
من به مناسبت اینکه حالا یک جمعی از آقایان و خانمها اینجا تشریف دارید، راجع به انتخابات(۳) هم یک کلمه عرض بکنم.
خب، پسفردا ما انتخابات داریم؛ این انتخابات خیلی مهم است که قبلاً هم ما گفتهایم. البتّه در مرحلهی اوّل انتخابات، مشارکت مردم آنچنان که انسان توقّع داشت نبود؛ کمتر از آن مقداری بود که توقّع داشتیم و حدس زده میشد. افراد مختلفی حدسهایی در مورد مشارکت میزدند، همهی حدسها بیشتر از آن چیزی بود که در واقع اتّفاق افتاد. خب این یک عللی دارد؛ کسانی که اهل سیاستند، اهل نگاه جامعهشناسانه به مسائل و مانند اینها هستند، اینها را بررسی میکنند. آنچه مسلّم است این است که اگر کسی تصوّر کند که این عدّهای که رأی ندادند، به خاطر این بوده که با نظام مخالف بودند، سخت در اشتباه است؛ این برداشت، این فهم صد درصد اشتباه است! خب بله، ممکن است یک تعداد افرادی باشند که از یک مسئول خوششان نیاید، یا یک تعداد افرادی باشند که از اصل نظام خوششان نیاید؛ نه اینکه نداریم ما چنین کسانی؛ چرا، هستند در کشور که آزادانه حرف هم میزنند، حرفهایشان را هم میشنویم، میدانیم هم چه میگویند؛ یعنی اینجور نیست که از چشمها پنهان باشند و دیده نشوند؛ میدانیم، میشناسیم که کسانی هستند که با اصل این نظام و اصل تشکیلات اسلامیِ حکومت خیلی موافقتی ندارند؛ خب بله، اینها هم هستند؛ لکن اینکه ما هر کسی را که رأی نداد ملحق به اینها بکنیم، خیلی خطای بزرگی است؛ این خطا را نباید کسانی مرتکب بشوند. نه، [شاید کسی] مشکل دارد، گرفتاری دارد، کار دارد، حوصله ندارد، وقت نمیکند، انواع و اقسام موانع برای این کار وجود دارد. حالا امیدواریم که انشاءالله در این مرحلهی دوّم، اجتماع مردم شوقانگیز باشد و مایهی آبرو برای نظام اسلامی باشد.
این را مکرّر عرض کردهایم که مشارکت مردم برای نظام جمهوری اسلامی پشتوانه است، مایهی آبرو است، مایهی سربلندی است. اگر چنانچه مردم مشارکت واضحتر و بهتر و روشنتری داشته باشند، نظام جمهوری اسلامی این توانایی را پیدا خواهد کرد که حرف خودش و نیّات خودش و مقاصد خودش را ــ چه در داخل کشور، چه در مجموعهی امتداد راهبردی کشور ــ تحقّق ببخشد، و این فرصتِ خیلی بزرگی است برای کشور.
امیدواریم انشاءالله خدای متعال دلهای همهی ما را هدایت کند به آنچه مورد رضای او است و همهی کسانی که اسلام را دوست دارند، جمهوری اسلامی را دوست دارند، پیشرفت کشور را دوست دارند و بهبود اوضاع کشور و پُر کردن خلأها را دوست دارند، به وسیلهی آرائشان این را در روز جمعهای که پسفردا باشد، ارائه کنند و نشان بدهند؛ و خداوند توفیق بدهد تا بتوانند بهترین [فرد] را انتخاب کنند؛ کسی که بتواند این اهداف را انشاءالله در کشور تحقّق ببخشد.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته
(۱ در ابتدای این دیدار، حجّتالاسلام والمسلمین عبدالعلی توجّهی (تولیت و رئیس مدرسهی عالی شهید مطهّری) مطالبی بیان کرد.