کد خبر : 3954
تاریخ انتشار : شنبه 27 شهریور 1400 - 6:37

یک سر و هزار سودا؛ آسیب‌های فضای مجازی در کمین دانش‌آموزان/ لزوم تقویت سواد رسانه ای والدین

یک سر و هزار سودا؛  آسیب‌های فضای مجازی در کمین دانش‌آموزان/ لزوم تقویت سواد رسانه ای والدین

هویت های جعلی، تصاویر نامناسب و هزار موضوع دیگر می تواند تهدیدهای این روزهای فضای مجازی باشد که رفع آنها تنها با نظارت والدین و آگاهی دادن به دانش آموزان امکانپذیر است. به گزارش خبرنگار بیجار بام ایران، پس از گذشت ۱۹ ماه از ورود ویروس کرونا به زندگی ما و تعطیلی مدارس و ورود دانش

هویت های جعلی، تصاویر نامناسب و هزار موضوع دیگر می تواند تهدیدهای این روزهای فضای مجازی باشد که رفع آنها تنها با نظارت والدین و آگاهی دادن به دانش آموزان امکانپذیر است.

به گزارش خبرنگار بیجار بام ایران، پس از گذشت ۱۹ ماه از ورود ویروس کرونا به زندگی ما و تعطیلی مدارس و ورود دانش آموزان به فضای مجازی، آسیبی به نام فضای مجازی در کمین دانش آموزان قرار گرفته است.

 

خیلی از مسائل رایج و معمول، از دو دهه پیش تا الان کاملا تغییر کرده اند ، شاید اگر این امکان وجود داشت که سفری به دهه ۷۰ شمسی داشته باشیم، بهتر متوجه تغییرات می شدیم.

از اقتصاد، تکنولوژی و ظاهر مردم گرفته تا سبک زندگی آنها، همه در این مدت کوتاه دستخوش تغییر شده اند، نگاه به تصاویر موجود موجب می شود بسیاری از این موارد به روشنی آشکار شود.

فضای مجازی و فناوری اطلاعات می توانند یک روش عالی برای والدین و نوجوانان باشند تا در کنار یکدیگر تفریح کنند و همدیگر را بهتر بشناسند، فضای مجازی امروز بخشی از زندگی همه شده است.

نگرانی والدین؛ فضای مجازی برای فرزندانمان امن نیست!

بهاری والدین یکی از دانش آموزان کردستانی بیان داشت: تا قبل از شیوع کرونا اصلا فکر خرید گوشی همراه و ورود دو دخترم به فضای مجازی در فکرم هم نبود.

وی افزود: قبل از غیر حضوری شدن کلاس ها همیشه سعی میکردم دخترانم را قانع کنم که فضای مجازی شرایط سنی و پختگی می خواهد و حالا برای ورود شما زود است.

این مادر کردستانی ادامه داد: با قطعی های مکرر شبکه شاد و استفاده معلمان از پیام رسان های واتساپ و دیگر پیام رسان ها ، مجبوریم به این فضاها ورود پیدا کنیم که تهدیدی جدی برای فکر و ذهن دانش آموزان است.

وی تاکید کرد: فضای مجازی به دلیل عدم بلوغ فکری دانش آموزان بسیار خطرناک است و در حال حاضر این موضوع به دغدغه جدید خانواده ها تبدیل شده است.

پایین بودن سطح سواد رسانه ای موجب غفلت والدین از فرزندان در فضای مجازی است

فاطمه ابراهیم زاده کارشناس امور خانواده اظهار داشت: هر فناوری با فراهم آوردن یکسری فرصت ها، چالش های نیز پیش روی دارد که با توسعه فعالیت های فرهنگی و پیشگیری از وقوع ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی می توان مضرات آن را به حداقل رساند.

وی افزود: نظارت ها و برخوردهای بدون کارشناسی می تواند نتیجه عکس داشته باشد در حالی که اگر والدین رابطه دوستی مناسبی با فرزند خود داشته باشند می توانند فرزند خود را به خوبی از آسیب های این فضا مطلع کنند.

کارشناس امور خاتواده گفت: مهارت های لازم برای حضور در این فضا یک نیاز و الزام است چرا که اگر دانش آموزان مهارت و آگاهی کافی داشته باشند حتی در صورت برخورد با موارد و تهدیدها می توانند از آسیب ها در امان بمانند.

ابراهیم زاده تصریح کرد: والدین باید فرزندان خود را تشویق کنند تا همواره هر آنچه که در اینترنت برایشان اتفاق می افتد را با آنها بگویند و به این وسیله ارتباط صمیمانه بگیرند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر به دلیل مشکلات اقتصادی و سخت شدن تامین معیشت خانواده، بیشتر اوقات والدین در محل کار هستند و فرزندان خود را به فضای مجازی سپردند.

تقویت ارتباط والدین با نوجوانان موجب مدیریت وی در فضای مجازی می شود

وی ادامه داد: آموزش مجازی و آنلاین بهانه ای شد تا نوجوانان پیش از آنکه خودشان تصور کنند به فضای مجازی وارد شوند و همین موجب بروز مشکلاتی در طول این مدت برای بیساری از نوجوانان و خانواده های آنها شده است.

کارشناس امور خانواده عنوان کرد: استفاده از اینترنت و فضای مجازی از جلوه های دنیای مدرن است و گستردگی آن در جامعه به حدی رسیده که با زندگی افراد گره خورده است و در حقیقت زندگی دومی را برای مردم پدید آورده است.

ابراهیم زاده تصریح کرد: ورود زود هنگام کودکان و نوجوانان به زندگی دوم، در کنار محاسن احتمالی، آسیب ها و تهدیدهای حتمی را برای آنها به همراه دارد؛ تاثیر منفی بر عقاید، افکار، و نگرش ها، کاهش روابط اجتماعی، ایجاد فاصله با والدین، تعیین سبک زندگی نادرست، و مخصوصا رویارویی با مطالب و محتویات نادرست و اعتیاد به اینترنت از جمله آسیب های مهم این فضا برای نوجوانان است که بعنوان هشداری مهم، توجه والدین و متولیان فرهنگ را می طلبد.

وی با تاکید بر اینکه نظارت والدین و ایجاد محدویت در استفاده از فضای مجازی و ورود به شبکه های اجتماعی متعدد، ضرورتی غیرقابل انکار است، گفت: والدین باید بیش از اعمال هر محدویت، رابطه با فرزندان خود را تقویت و اعتماد آنها را جلب نمایند و با دقت فراوان برای مدیریت رفتارهای وی در فضای مجازی تلاش نمایند.

کارشناس امور خانواده اضافه کرد: تعیین چارچوب و ضوابط استفاده از اینترنت و فضای مجازی باید دوستانه و با استفاده از تکنیک گفت و گو برای نوجوان مشخص شود.

ابراهیم زاده خاطر نشان کرد: ارائه اطلاعات مناسب در زمینه اثرات مخرب برخی مطالب و محتویات نامتناسب فضای مجازی، راهکار مناسبی است که می تواند قدرت خود کنترل گری و پلیس درونی نوجوان را فعال کند و سپر ایمنی او در عبور از گذرگاه های پر خطر و آسیب زا باشد.

وی یادآور شد: هویت های جعلی، تصاویر نامناسب و هزار موضوع دیگر می تواند تهدیدهای این روزهای فضای مجازی باشد که رفع آنها تنها با نظارت والدین و آگاهی دادن به دانش آموزان است.

و اما….

والدین حضور دانش آموزان را در فضای مجازی با هدف پیشگیری از آسیب های اجتماعی مدیریت کنند و درکنار آموزش های مدرسه باید به فرزندانشان یاد دهندکه هدفمند و در زمان تعیین شده از اینترنت و فضای مجازی استفاده کنند و در این فضا سرگردان نباشند.

منبع:

http://bijarbameiran.com/news/4449/%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A8%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%E2%80%8C%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%A7%D9%86_-%D9%84%D8%B2%D9%88%D9%85-%D8%AA%D9%82%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%B3%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%AF%DB%8C%D9%86.html

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.